Beego ‘Unfriend’ & Taknak Tengok Muka Sedara Mara Yang Ikut Sama Kutvk Artis

Pelakon Beego menyifatkan kelangsungan hidupnya selama bergelar artis bukan semata-mata kerana peminatnya.

Malah kata Beego, peminat tidak membantu memberinya wang sebaliknya individu yang sentiasa bersamanya ialah keluarga dan sahabat.

“Kamu silap. Selama ini kami survived bukan kerana peminat. Peminat tak bagi kami duit.

“Pengikut Instagram saya tak ramai. Siapa selama ini ada bersama saya? Kawan-kawan dan keluarga,” jelasnya.

Kenyataan Beego itu bagi menjawab tulisan salah seorang pengikutnya di Facebook yang menyatakan ‘artis perlukan peminat untuk popular’.

Dalam pada itu, Beego turut meluahkan rasa k3sal apabila ada dalam kalangan ahli keluarganya kurang sens1itif mengulas tentang lsu per4ng artis dan netlzen.

“Tiga empat hari ni penuh orang k0men pasal Persatuan Seniman Malaysia dan artis Malaysia.

“Aku tahu bukan semua yang netlzen maksudkan, aku faham… yang aku tak fahamnya ada saudara mara yang nak juga jadi netlzen tanpa ada sensit1iviti yang mungkin aku ni boleh terasa jug sedikit sebanyak.

“Sebab gelaran artis tu terpalit pada aku yang dah suam-suam kuku ni.

“Jangan tanya kenapa aku unfriend pastu jumpa tengok muka korang pun aku tak nak.

“Aku hanya manusia lemah… ingat, cublt peh4 kanan, kiri terasa,” pesan Beego.

Sebelum ini kec0h apabila ada selebriti tempatan yang menyel4r tindakan segelintir artis membabitkan isu permhonan bantuan khas ker4jaan buat penggiat seni terjejas berikutan Perintah Kwalan Pergerakan (PKP) yang dikuatkuasakan.

Ramai selebriti tergurls dan memuat naik si1ndiran serta pandangan terhadap artis k0ntr0versi itu.

Lebih membrukkan keadaan apabila perbualan sesama selebriti dalam grup Telegram Persatuan Seniman Malaysia tersebar di Internet yang menjurus kepada luahan k3sal artis terhadap netlzen.

Sumber : Gempak