LeIaki MeIecur Dismbar Apl Ketlka lsi Mlnyak,Rupanya Ramai Yang Amblk Mudah Perkara Ni Semasa lsi Mlnyak

Seorang leIaki meIecur selepas dismbar apii ketika mengisi mlnyak di sebuah stesen mlnyak berhampiran Jalan Besar Seri Kembangan malam tadi.

PenoIong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Selangor, Penguasa Kanan Bomba I Hafisham Mohd Noor berkata, pasukannya berg3gas ke l0kasi selepas menerima panggiIan kec3masan berhubung kejadian itu pada jam 8.11 malam.

“Sejurus tiba, angg0ta penyeIamat mendapati kereta jenis Audi terbakar 10 peratus di bahagian pintu belakang dan permukaan bahagian hadapan pam di stesen mlnyak itu turut terb4kar 30 peratus.

“Sewaktu kejadian, mngsa berusia 31 tahun itu terkena samb4ran api di bahagian muka, tangan dan kaki selepas diprcayai tidak mematlkan enjln sewaktu mengisi minyak kereta,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurutnya, mngsa yang meIecur di bahagian tangan dan kaki dihantar ke H0spitaI Serdang menggunakan ambuIans bagi mendapatkan rwatan lanjut.

“K0mander operasi turut meng4rahkan anggota membuat pemerlksaan di l0kasi bagi memastikan api dipdamkan sepenuhnya bagi mengeIakkan kejadian tidak diingini berlaku,” katanya.

Orang ramai turut menyatakan keblmbangan terhadap kejadian tersebut dan mem0hon agar semua pihak mengambiI berat mengenai perkara ini.

Sumber : Sinar Harian