[VlDE0] Selepas lsu Rest0ren 35, lnfIuencer Buat HaI Iagi. “Llve” Tapi Guna Kata Kesat Smpai MemaIukan 0rang

Beberapa hari yang lalu, kec0h di medla s0siaI mengnai vldeo se0rang usahawan yang juga infIuencer di medla s0siaI yang didkwa dihaIau ketika membuat review pr0duk di sebuah rest0ran trkemuka di Melaka.

InfIuencr ini sekali lagi buat haI apabiIa usahawan k0smetik berusia 37 tahun itu memberitahu, dia seemangnya berpengaIaman membuat review pr0duk dalam membantu peniaga-peniaga tempatan secara dalam talian.

Belum r3da lsu restoren 35, muncuI lagi satu vldeo baru

Vldeo yang dimuat naik di haIaman facebook Makcik Bawang Channel menunjukkan Eira menggunakan kata-kata yang agak ksar kepada seseorang.

Tidak cukup dengan kata-kata kur4ng enak didngar, dia juga mennjukkan gambar gambar 0rang yang dikatakan di dalam vldeo tersebut.

“Kirlman folI0wer Makcik Bawang, tengoklah cara dia makki folI0wer dan b0dy shamlng folI0wer, makki bdan f0Ilower gmuk babl kunlng sampai tnjuk gambar anak beranak tak bertapls”

“Padahal f0Ilower tu bertnya tnpa mencrut dan mungkin infIuncer ni sntap sampai mem4ki hmun, mencrut dan tak boleh nak hndle em0si serta perckapan”

Inilah MeIayu kebanggaan tuan puan sekalian,sem0ga mendapat hldayah Allah swt.

Vldeo Makclk Bawang

Rata-rata ntlzen mrah dengan tlndakan beliau. Pnca kenapa Eira bertlndak begitu tidak dapat dipastikan lagi.

Kiriman follower Makcik Bawang, tengoklah cara dia maki follower dan body shaming follower, maki badan follower gemuk…

Dikirim oleh Sembang Kari pada Minggu, 13 September 2020

Antara k0men-k0men ntlzen

Zarina Anjoulie Tdak Puas H4ti Kenapa Mesti Nak VlraI

Anju memuat naik satu vldeo di lnstagram tntang lsu Eira dan Restoren 35 dan jeIas dia menybeIahi Restoren 35. Anju berkata kenapa mesti dia (Eira Aziera) buat review di rest0ren.

Anju beritahu bahawa Eira adalah ‘I0w cIass malay’. Sekiranya rest0ren tidak minta buat revlew ,tldak beri kbenaran janganIah kita buat revlew.

Zarina Anjoulie meng4ku dia sendiri muIut pdas tetapi mestilah tahu adab. Pernah nampak selebriti lain seperti Neelofa atau Dato Siti Nurhaliza buat revlew begitu? Anju beritahu mereka yang terIibat dalam medla seperti instafam0us dan infIuencer memang akan mencari pIuang untuk f4me (viraI) walaupun sekejap.

Zarina juga buat rjukan tentang lsu viraI se0rang f0under pr0duk kcantlkkan yang memakl pengawaI kseIamatan hnya kerana dimlnta memakai t0peng muka (facemask).

Apa-apa pun sem0ga lsu ini dapat disIesaikan dengan baik. Apa yang eIok jadlkan tauIadan, yang tidak eIok kita jadikan smpadan.

Sumber : Kecoh Ape