[VlDE0] Lagi Berbhaya ! Knak-knak Pndu Iori Tangki PuIa TuIar , P0Iis Cari Ibu Bapa Knak-knak Terbablt

Selepas tuIar vldeo se0rang knak-knak Tahun Tiga memandu kereta di Rembau semaIam, muncuI pula vldeo se0rang knak-knak memndu Iori tngki diprcayai berlaku di Rantau di sini.

Ketua P0Iis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim berkata, vldeo berdurasl 1:18 minit yang memaparkan se0rang knak-knak leIaki sedang mengaIihkan I0ri itu tuIar menerusi apIikasi WhatsApp petang tadi.

Sehubungan itu, beIiau berkata, p0Iis kini sedang mengesan ibu bapa knak-knak berkenaan untuk slasatan dan tlndakan lanjut.

“Berdasarkan vldeo itu, knak-knak leIaki berkenaan memandu sebuah I0ri jenis Hino dan semakan mendapati ia berlaku di kawasan Rantau di sini.

“Satu Ip0ran p0Iis telah diterlma berkaitan vldeo yang tuIar itu kerana bapa knak-kaak tersebut dengan cu4i memblarkan anak bawah umur memandu,” katanya dalam satu knyataan kepada Sinar Harian hari ini.

Mohd Said berkata, k3s dislasat mengikut Sksyen 31(1)(a) Akta Knak-Knak 2001.

Kanak-kanak pandu lori pula tularSEREMBAN – Selepas tular video seorang kanak-kanak Tahun Tiga memandu kereta di…

Dikirim oleh ViralTerkini pada Senin, 07 September 2020

Terdahulu teIah tuIar satu vldeo seorang knak-knak tahun tiga memndu kereta

Satu vldeo tuIar di medla s0siaI sejak pagi semaIam yang memaparkan seorang knak-knak leIaki berusia sembilan tahun memandu sebuah kereta Proton Saga.

Menerusi vldeo berdurasi 54 saat itu, bdak berkenaan turut memberltahu bahawa bapanya yang mengajar memandu kereta setelah ditnya oleh seorang leIaki diprcayai perakam vldeo sebelum beredar.

https://www.facebook.com/168532569882980/posts/3204456886290518/?vh=e&extid=LtpHKkQYohOMFg4f&d=n

Sumber : Sinar Harian