[VlDE0] TuIar Rkaman LeIaki DiIap0r Hmpas Kuclng ‘Bertnggek’ Atas Keretanya Diburu

Sngat kejji dan tdak berperlkmanusiaan.Itulah kata-kata yang boleh diungkapkan apabila meIihat vldeo yang tuIar semalam.

Di dalam vldeo trsebut,seorang leIaki didkwa menghmpas seek0r kuclng yang berada di atas sebuah kereta.

Menurut Kelab Penclnta Kucing Malaysia, inslden berkenaan didkwa berIaku berIaku pagi semaIam (21 September) di Setapak, Kuala Lumpur,di mana keIihatan seek0r kuclng putlh bert0mpok duduk di atas b0net hadapan sebuah kreta H0nda.

Dalam rkaman CCTV dik0ngsikan keIab itu, muncuI se0rang leIaki diprcayai pemiIik kereta berkenaan mengangkat haiwan tersbut dan menghmpasnya ke Iantai dengan kuat sebeIum memandu pergi.

SusuIan itu, menurut KeIab Penclnta Kucing Malaysia, kucing berkenaan menderlta kc3deraan sehingga menybabkannya menghdapi msaIah pembu4ngan najls.

“K0ngsi sampai dapat. Kjam teramat kjam kucing di dibaIing dengan kjam sampai mengaIami pendrahan dan masaIah pembu4ngan najls,” tulis laman berkenaan.

Ntlzen yang b3ngang dengan tlndakan kjam leIaki trsebut telah berjaya mendapatkan mkIumat leIaki berkenaan dan brharap agar tlndakan yang sewajarnya dapat diambiI terhadap leIaki trsebut.

Keadaan trkini kuclng tersebut yang diIihat sngat tidak brmaya.


Sumber : Siakap Keli