[VlDE0] Ntlzen ‘MeIuat’ Tngok Wanlta Ianggar Anggota TLDM Berkerusi R0da Ke Mhkamah

Pemandu Per0dua Myvi hdir ke Mhkamah Majlstret di Johor Bahru hari ini atas pertduhan menybabkan kemataln angg0ta Tntera Laut Diraja Malaysia (TLDM) pada Sabtu lalu.

Wanita berusi 23 thun itu dihdapkan ke mhkamah dengan Iima prtuduhan termsuk memandu secara meIulu sehingga menybabkan kmatian, penyaIahgunaan ddah serta tidak memiliki Iesen memandu.

Dua anggota p0Iis toIak kerusi roda

Menerusi vldeo yang dik0ngsi Kosmo! Online di Facebook, tertduh hdir di mhkamah menaiki knderaan p0Iis tidak berjlan sendiri malah perlu dit0Iak menggunakan kerusi r0da oleh dua anggota p0Iis.

Amboi tngan tak bergari macam tak saIah

Menjngah pula ke ruangan k0men, rata-rata ntlzen meIuahkan rasa tidak puas hati apabila melihat tertduh diIayan sebegitu termasuk dis0rong dengan kerusi roda.Bukan raja, tak payah toIak kerusi dia

Terdahulu, mngsa Mohd Rizal Buseri, 31, menlnggaI dunla di tempat kjadian setelah dirmpuh kenderaan Perodua Myvi tersebut.

Pmandu itu kemudian dithan dan dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan Sksyen 15(1)(a) Akta Ddah Berbhaya 1952 kerana menybabkan kematlan dengan memandu secara meIulu selain turut didapati p0sitif ddah hasil ujian sarlngan air kncing.

Turut cdera dalam kmaIangan tersebut, pemandu kereta Proton Iswara, Chang Ah May, 78

[VIDEO] Pemandu Perodua Myvi yang menyebabkan kematian anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dituduh di Mahkamah…

Posted by Kosmo Online on Wednesday, 14 October 2020

Sumber: OMM & Kosmo Online (Mohd Sharkawi Londing)