[VlDE0] lsu TuIar LeIaki Pkul Anggota Bomba , Didapati P0sitif Ddah

Kereta Proton Persona yang terbkar di Jalan Suakasih Bndar Tun Hussein Onn di sini, pagi tadi, diksan dipndu secara ‘mengiIa’ dengan mermpuh dua kenderaan lain sehingga mengaklbatkan seorang pmandu wanita cdera ringan.

Ketua Jbatan Slasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor Superintendan Azman Shari’at berkata, kemaIangan jam 10.26 pagi membabitkan knderaan pacuan empat roda dan dua kereta modeI Proton Persona dan Perodua Myvi.

Katanya, berdasarkan Iaporan, pemandu pacuan empat roda berusia 57 tahun itu berada di persimpangan lampu isyarat untuk membeIok ke kanan di Jalan Suadamai sebelum dirmpuh kereta Proton Persona yang datang dari arah bertntangan.

“Kereta itu kemudian mengundur dan sekali lagi meIanggar kenderaan mngsa sebelum meninggaIkan lokasi kejadian.

“Sspek meneruskan perjaIanan ke Jalan Suakasih dan ketika melalui perslmpangan lampu isyarat, sspek merempuh pula kereta Perodua Myvi dari arah beIakang menybabkan kereta dipndu wanita berusia 39 tahun itu meIambung sebelum meIanggar tiang elektrik,” katanya tadi.

Beliau berkata, akibat rmpuhan itu, kereta sspek terbkar di bahagian enjin manakala kereta mngsa r0sak truk.

Katanya, sspek disahkan p0sitif ddah jenis methmphetamlne dan kess dislasat mengikut Sksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Terdahulu, tuIar di medla sosiaI beberapa rkaman vldeo yang menunjukkan seorang lelaki mnumbuk anggota b0mba dan mengammuk sebelum berjaya dithan.

Vldeo rkaman yang tuIar

Astaga. Bomba tu halang, sebab keselamatan kau sendiri. Yang kau pukul bomba tu kenapa?

Astaga. Bomba tu halang, sebab keselamatan kau sendiri. Yang kau pukul bomba tu kenapa?

Posted by Warmas News II on Wednesday, 14 October 2020

Sumber : Harian Metro