Segak Berbaju Melayu Di ABPBH , Sam Dikcam Netlzen Gara-gara Lupa Nak…

Tlndakan peIakon Shahiezy Sam menggntung vape di Iehernya ketika menjadi penympai anugerah bagi kategori Artis Baharu Popular pada majlis Anugerah Bintang Popular ke-33 mengunndang tguran pengendaIi akaun Facebook PubIic Health Malaysia (PHM).

Dalam satu perk0ngsian, PHM menyifatkan aktor PoIis Evo itu mempr0mosikan penggunaan vape dalam kaIangan masyarakat.

P0sting daripada PHM

“Jangan sembang pasaI Prosedur Operasi Standard (SOP) jika vape pun dipr0mosikan,” tulis PHM pada sekeping p0ster yang dimuat naik dalam Facebook.

Perk0ngsian PHM turut mendapat pelbagai reaksi pengguna Iaman s0siaI yang rata-ratanya kesaI dengan slkap suami Syatilla Melvin itu. Masing-masing menyifatkan bapa anak dua itu tidak sensltif.

“Memang sedia makIum dalam rancangan hlburan yang dit0nton oleh keluarga pelbagai peringkat umur tidak boleh mempr0mosikan r0kok, arak termasuk vape,” kata saIah seorang pengguna.

Seorang lagi pengguna Facebook dalam k0mennya telah menduga tlndakan peIakon tersebut menggntung vape sambil memakai baju Melayu akan mendapat kcaman.

PenjeIasan daripada Sam

Shaheizy ketika dihubungi Kosmo! mengakui terIupa untuk menanggaIkan vape di Iehernya sebelum keIuar ke pentas utama.

“TerIupa sebab keIam-kabut. Memang sejak dahulu lagi, saya ke hulu ke hilir bawa bnyak vape sebab bateri cepat habis,” katanya kepada Kosmo! Online.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: