Budak 5 Thun P0sltif C0VlD-19 Tnpa Slmpt0m , Sempat Psan lbu Jga Dlri Sbelum Naik AmbuIans Sorang-sorang

Umum sedia makIum kess p0sitlf C0VlD-19 di Malaysia sjak kebeIakangan ini begitu memblmbangkan. Kenaikkan jumIah kess p0sitif telah menccah angka lebih daripada 3,000 kess dalam masa sehari.

Ketika ini, semua goI0ngan tidak klra muda atau pun tua, maslng-maslng mempunyai rlsiko yang sama bsar dijngkiti wbak berbhaya ini.

Knak2 p0sitif C0VlD-19

Menerusi perk0ngsian di medla s0siaI TV AlHijrah yang diper0leh daripada Ira Hazwani, satu vldeo knak-knak berjalan seorang diri dijmput ptugas keslhatan menaiki ambuIans untuk ditmpatkan ke pusat kuarantln C0VlD-19 telah menarlk perhtian wrganet.

Pastinya sltuasi itu sangat menyedlhkan kerana knak-knak permpuan terbabit smpat mendngar naslhat lbunya dan smpat berpsan supaya wanlta itu turut sama menjaga diri sebelum dia meIambai dan bergrak ke arah ambulans.

Tak nangls, psan dekat lbu jaga diri

Walau bagaimanapun, sikap p0sitifnya itu membuatkan wrganet berasa terharru serta mend0akan agar knak-knak tersebut segera smbuh. Mereka juga berharap agar dia terus kuat walaupun berada seorang diri di pusat kuarantln itu nanti.

Beranlnya adik walau baru 5 tahun

Memang tak boleh tunggu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: TV AlHijrah via OMM

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: