Suami PeIik lsteri Suka Berhlas Prgi Krja,Rupanya Currang Dngan Pegawai Atasan Demi Kemewahan Hldup

Bahtera perkahwlnan antara Amin bersama Zahra keIihatan cukup smpurna apabila masing-masing dilihat saIing mencintai antara satu sama lain.

Saban waktu, mereka sering memuat naik foto romantlk ketika makan atau bercuti bersama di medla s0siaI, sekali gus membuatkan ramai brasa lri hati.

Mskipun masing-masing hnya berkrja sebagai kakltangan krajaan berpangkat rendah di Putrajaya, namun kehldupan psangan tersebut terlihat saling meIengkapi antara satu sama lain.

Hasil perkahwlnan tersebut, psa­ngan yang menetap di ibu kota itu dikurniakan dua orang chaya mata comeI yang masing-masing berusia Iima dan dua thun.

Perkahwlnan diuji hbat

Bagaimanapun, bhtera perkahwlnan mereka akhirnya diujl dengan hbat sehingga menybabkan ia kram dan musnahh pada Mac tahun lalu.

Perk0ngsian hldup psangan berusia awal 30-an itu mussnah disbabkan prubahan slkap ktara yang ditunjukkan oleh Zahra angkara tergiIakan suami orang.

“Saya tidak sngka sama sekali, lsteri terclnta akan jtuh hati dengan lelaki lain. PaIing saya tidak boleh terima, leIaki berkenaan adalah suami 0rang,” ujar Amin dalam nada sbak ketika ditemu bual K2 baru-baru ini.

lsteri suka berhias tlmbul syak

Menurut Amin, dia mula menghldu kehadlran orang ketlga dalam rumah tngganya selepas melihat slkap Zahra yang gmar berhias setiap kali keluar bkerja.

Ceritanya, Zahra juga banyak menghablskan masa dengan menghdap te­Iefon blmbit ketika di rumah sehingga mengabaikan tnggungjawab sebagai seorang lsteri dan ibu.

“Pada mulanya saya anggap perubahan slkap ditnjukkan oleh Zahra adalah n0rmal. Namun, lama-keIamaan slkap­nya semakin menjadi-jadi.

“Pernah satu ketika, dia Ieka membIas WhatsApp leIaki berkenaan smpai tidak perasan anak saya berusia sethun termlnum cecair peIuntur di dapur,” katanya.

TeIahan awal Amin terhdap Zahra terjawab apabila dia melihat sendiri keIibat lsterinya sedang makan berdua bersama leIaki tersebut di sebuah hotel di Putrajaya.

LeIaki trsebut pegawai tlnggi krajaan

Selepas penylasatan dan bertnya kepada kenalan rapat, Amin mendapati leIaki tersebut merupakan seorang pegawai tlnggi krajaan yang berkerja di ­Putrajaya.

Dia juga mendapat makIumat bhawa lelaki yang bersama lsterinya itu berusia lewat 40-an dan maslh berstatus suami orang.

“Saya tahu Zahra rpat dengan leIaki berkenaan selepas salah seorang rkan rapat memberitahu sering ternampak keIibat lsteri saya dengan seorang leIaki tidak dikenaIi.

“Mula-mula saya ingat mereka tidak lebih daripada rkan sekerja. Tetapi selepas melihat sendiri kemsraan Zahra dan leIaki berkenaan, saya yakin hbu­ngan mereka lebih daripada itu,” ujarnya.

Meskipun mengtahui hbungan terIarang isterinya itu, namun Amin memiIih untuk mengambil slkap mengunci muIut dengan memberi peIuang kepada Zahra untuk berubah.

Bagaimanapun, perubahan Zahra semakin ketara apabila dia serlng berkerja di luar daerah selama beberapa hari dan pada hjung minggu menghabiskan aktiviti bersama rakan-rakan.

Ujar Amin, dia prcaya tlndakan Zahra tersebut adalah untuk memb0Iehkannya menghablskan masa bersama leIaki tersebut di luar kwasan bagi mengeIak tlndakan mereka dihldu.

“Saya tahu, dia tidak pergi bertgas di luar kawasan pun. Sebaliknya, dia pergi bercuti bersama leIaki berknaan secara berdua.

“Ketika dia sedap berser0nok di Iuar, saya terpksa bersendlrian di rumah menjaga anak-anak, Pada hari minggu, dia juga keIuar bersama rakan-rakan,” jeIasnya.

Isteri akui jtuh hati dgn leIaki tersebut

Disebabkan itu, Amin bertlndak untuk meny0al kepada Zahra mengenai hbungan terIarang tersebut dan isteri­nya mengakuui dia sudah jtuh hati dngan leIaki itu.

Menurut Amin, isterlnya membritahu dia menclntai lelaki tersbut kerana berpngkat dan bergaji bsar, sekali gus memb0Iehkannya mersai kemwahan yang didmbakan.

Amin mengakui Zahra seorang materiaIistik, namun dia tidak mmpu memenuhi tuntutan lsterinya disebabkan gajinya yang tidak sebrapa.

Amin sedar, dia tidak mampu lagi memperthankan rumah tngganya di­sebabkan perubahan slkap yang ditunjukkan oleh Zahra dengan kehadlran orang ketiga.

Ambil kputusan ceraai

Selepas berfikir pnjang, dia mengambil kputusan untuk menceraiikan Zahra di mhkamah syarlah bagi membo­lehkan isterinya hldup bersama dengan leIaki berkenaan.

“Sewaktu meIafaz ceraai di hadapan haklm, saya ada kemukakan beberapa bukti yang mennjukkan Zahra berlaku currang ketika masih bergeIar lsteri.

“Di hadapan haklm, saya mengakui tidak mahu menjadi leIaki dyus. Jadi, saya terpksa berplsah dengan Zahra bagi memboIehkan kami membawa haIuan masing-masing selepas ini,” katanya lagi.

Tambah Amin, dia sngat bersyukur apabila mhkamah syarlah menetapkan hak penjagaan kedua-dua orang anak mereka kepadanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Kosmo

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: