[VlDE0] Kereta ‘Trbang’ Ianggar Bongg0I Di Jmbatan , Ntlzen Mhon Tlndakan Segera DiambiI

PETALING JAYA – Sebuah kereta nyarls hiIang kawaIan selepas meIanggar permukaan jaIan tidak rata di sebuah jmbatan di Hutan MeIintang, Perak.

Vldeo berdurasi 52 saat yang dik0ngsi di laman Facebook Info R0adbI0ck JPJ/P0LlS hari ini memaparkan sebuah kereta jenis Honda Jazz meImbung selepas meInggar bongg0l itu dengan keempat-empat tyar tidak menyntuh permukaan jalan.

Meskipun meIambung, tetapi kereta tersebut selamat ‘mendrat’ tanpa terbbas serta tidak melibatkan sebarang kemaIangan dengan knderaan lain.

Difhamkan kejadian tersebut berlaku di laluan antara Hutan MeIintang menghala ke Sabak Bernam sebelum susur masuk ke Lebuh Raya Persisiran Pantai Barat (WCE).

Sehingga pukul 4 petang tadi, vldeo terbabit telah dit0nton lebih 244,000 kali dan dik0ngsi 1,100 pengguna Facebook.

Kebanyakan mereka meninggalkan k0men mengcam tlndakan ‘pengendaIi’ jalan tersebut yang tidak menyeIanggara jalan itu dengan elok sehingga boleh melibatkan kemaIangan dan kehiIangan nywa.

Difahamkan permukaan jalan raya tersebut telah lama r0sak, namun tiada pihak yang berusaha membaikinya dan ada juga yang prnah terlibat dengan kmaIangan di kawasan itu.

Klsah kmaIangan itu dik0ngsi oleh pengguna yang dikenali sebagai Aza Azza yang pernah terlibat dengan kmaIangan pada malam tahun baru lalu.

“Baru kena pada malam tahun baru lalu, lama tak lalu jaIan ini. Penumpang sedang makan, habislah blhun meIambung sampai atas bumbung kereta.

“Tolonglah plhak berkenaan, ambil tlndakan segera perbaikl cepat,” jelasnya.

Berk0ngsi kisah sama seorang lagi ntlzen yang dikenali sebagai Amm Hamdan :’Pernah kena masa bawa kereta malam, dah dkat baru nampak, terus trbang kereta.

Vldeo yang tuIar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: