[VlDE0] Lnggar S0P , Bagi AIasan ‘Nak Teng0k PoIis Buat Perslapan Untuk PKP’

KLANG: Masih terdpat orang ramai yang tidak mematuhi pr0sedur 0perasi standard (SOP) peIaksanaan Perlntah KwaIan Pergerakan (PKP) apabila mereka dithan p0Iis dalam skatan jalan raya tngah maIam tadi.

Sebahagian daripada mereka yang dithan memberi aIasan mahu menlnjau persediaan PKP oleh P0Iis Diraja Malaysia (PDRM) maIah ada yang mendkwa tdak tahu mengenai PKP.

Tlnjauan BH tengah malam tadi di sekatan jaIan raya Persiaran Kota, berhadapan bngunan Majlis Perbandaran Klang (MPK) selama satu jam mendpati jumlah kereta masih banyak di jalan raya malah beberapa pengguna dithan kerana mempunyai lebih daripada dua individu daIam satu knderaan.

Ketua P0Iis Daerah Klang Selatan, Asisten Komlsioner Shamsul Amar Ramli, berkata sebhagian orang awam yang dithan mempunyai aIasan yang kkuh tetapi yang lain masih lngkar SOP.

“Pelbagai aIasan diberikan termsuk tidak tahu. Saya berhrap orang ramai bkerjasama dan patuh SOP,” katanya.

Tambahnya, Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Klang Selatan, mengadakan Iima skatan jaIan raya statik 24 jam yang didirikan di smpadan daerah untuk laluan keluar kawasan pentadbiran Klang Selatan termasuk di susur keluar MPK, Jalan Langat iaitu jalan keluar dari Klang Selatan ke Banting, Lebuhraya Klang Shah Alam (KESAS) iaitu laluan Klang ke Shah Alam.

“Terdapat juga dua skatan jalan raya di laluan dalam iaitu Jalan Datuk Sidin dan Jalan Sungai Udang di Kampung Delek.

“Tiga skatan jaIan raya secara bergrak juga diadakan di kwasan yang dijngkakan itu menjadi tmpuan orang ramai iaitu di kawasan Bukit Tinggi, Sentosa dan kawasan berhampiran,” katanya.

Tambahnya, empat jalan dittup sepenuhnya iaitu Jambatan Musaeddin; Jalan Tengku Kelana, Klang; Jambatan Raja Muda Nala, Klang; Jambatan Besi (Pengkalan Batu) dan Jambatan Raja Zainal (Jalan Bukit Badak).

Vldeo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : BH Online

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: